Bryllupskage

kage-1

 

Bryllupskage til ca. 70 pers.

 

Ingen bryllup uden kage og for mit vedkommende ingen kage uden chokolade.

Vi valgte at lave en kage med chokolade bunde og hindbærcheesecake som fyld.

 

Vi testede 3 forskellige bunde og valget faldt på denne opskrift:

 

25 mellem æg

1250 g. sukker

500 g. hvedemel

150 g. kakao

50   g. Vaniljesukker

 

Allerførst tager du de 3 springforme/bageringe frem som du skal bruge til at bage kagen i. 1 stk. på 30 cm, 1 stk. på 24 og en på 18 cm. Klip en strimmel bagepapir der er ca. 10 cm. høj og et lille stykke længere end omkredsen af formen. Strimlen vil hos nogle være lidt højere end formen og det er meningen så klip ikke af den. Lav også et stykke bagepapir til bunden tegnet efter springformenskant.

 

Så skal der bages..

 

Æg og sukker piskes sammen til en jævn masse, så sukkeret er helt opløst og massen er let og luftig (ca. 10 min. med røremaskine).

 

Derefter sigtes hvedemel, kakao og vaniljesukker sammen og vendes forsigtigt i æggemassen, så man bevare så meget af luften i massen som muligt.

 

Fordel massen i de tre springforme som er foert med bagepapir så de er lige høje.

 

De bages ved 175 grader i 30 minutter hvorefter du laver strikkepindstesten for en sikkerheds skyld.

Slipper de pinden er de klar, hvis der sidder lidt tilbage får de et par minutter mere og så tester du igen med strikkepnden.

Når de er færdigbagte så tag dem ud af ovn og form og sæt dem til afkøling på en rist eller et sukkerstrøet bord.

 

 

Chokoladeganache

 

1 liter fløde

600 g. mørk chokolade

50 g. sukker

 

Fløde og chokolade koges op under omrøring og smages til med sukker. Tag gryden af så snart massen har samlet sig.

Sæt derefter på køl.

 

 

 

Gør formene klar igen med bagepapir som sidst.

Skær bundene over vandret og læg de nederste halvdele tilbage i formene.

Så er vi klar til at lave fyldet.

 

 

 

Hindbærcheesecake fyld

 

 

2 kg hindbær

1 kg sukker

4 spk vaniliesukker

1200 g philadelphia

8 spk flormelis

800 g hvid chokolade

20 blade husblads

1200 g fløde

 

Kog hindbær sukker ved svag varme.

Smelt chokoladen i vandbadet

Kør hindbærmassen igennem en si nogle gange til at alle kærnerne er væk.

Tag de 20 blade husblas og kom dem i hindbærmassen.

Hæld hindbærmassen op i den smeltede chokolade så husblassen smelter

Pisk ost og flormelis sammen med hindbær chokolade massen til den er kølet ned. (ca. 10 min.)

Pisk fløden let.

Vend fløden i den piskede masse og hæld 2/3 i de forme som du har lavet klar med bundene. Læg den øverste halve bund i formen oven på cremen og hæld resten af hindbær massen hen over.

Stil kagerne i køleskabet natten over.

 

Tag kagerne ud af køleskabet og sæt dem på stativet, så de er klar til at blive pyntet.

 

 

Pisk Chokoladeganachen op til den bliver luftig, kom den på sprøjtepose og sprøjt den på kagens sider.

Når det kommer til pynten af kagen så lavede jeg en side af kagen til bruden og en til gommen.

På brudens side lavede jeg hvide roser af fondant og på gommens side lavede jeg små amerikanske fodbolde af modellerchokolade pyntet med royal icing.

Hos en bager fik jeg printet logoet af det hold som han spiller for på noget sukkerpapir.

 

kage-234

 

 

 

 

 

Leave a Reply