Udskæring af kylling

Udskæring af kylling

Det er ikke så svært at udskære en kylling selv. Spring ud i det og find ud af hvor meget mad du kan få ud af en enkelt kylling. Normalt får vi mad til 3 dage (2 personer). Så selvom du køber en frilandskylling til omkring 100 kr. er det billigt.

Her er en måde det kan gøres på:

kylling-1-1

Skær ned i det midterste led på vingen, og læg dem til side. ( kan enten laves til hotwings eller koges suppe på)

kylling-2-1

Skær skindet over mellem bryst og lår som vist på billedet.

kylling-3-1

Skær ned langs skroget til hofteleddet.

kylling-4-1

 

kylling-5-1

Vend kylling om og skær rundt om lårmusklen. Sørg for at komme helt ind til skroget og op til ryggen så du får alt lårkødet med.

kylling-6-1

Fortsæt snittet ned gennem hofteleddet. Det kan tage et par forsøg at få det helt rigtigt.

kylling-8-1

Når du er kommet igennem hofteleddet trækker du kniven langs skroget så du får skåret låret af.

Gentag processen på den anden side af kyllingen.

kylling-9-1

Læg kyllingen på ryggen og skær ned langs brystbenet.

kylling-10-1

Lad kniven følge ribbenene.

kylling-11-1

Skær fra brystbenet ned langs ønskebenet og ned igennem vingeledet og videre ud så du får brystet af skroget.

Brystet på den andet side tages af på samme måde.

Når lår og bryster er kommet af skroget, så er der ikke meget mere kød tilbage. For at du ikke lader noget til spilde så kan du koge skroget og eventuelt vingerne til en suppe med massere af smag.

kylling-21-1

Hvis du vil lave en suppe så kom skroget i en gryde med noget vand som skal dække skroget helt. (hellere for meget end for lidt).

kylling-22-1

Når suppen begynder at koge, begynder den at skumme. Når det sker, så skruer du ned så suppen holder op med at boble, men stadigvæk damper. Skummet er urenheder så det fjerner du med en ske.

 

Lår

Lår kan steges hele eller du kan udbene dem.

Hvis du vil udbene låret gør du således:

kylling-12-2

Skær ned på begge sider af benet i underlåret men kun ca halvt ned så du ikke får skåret igennem.

kylling-12-3

Det samme gør du på overlåret.

kylling-13-1

Stik kniven ind under benet på underlåret og skær fra ledet og ned mod foden så du får alt kødet af lårbenet. Pas på at du også får det lille tynde ben på underlåret med af.

Gør det samme på overlåret så kødet kun sidder fast på knæet.

kylling-14-1

Træk benene ud til den ene side og kødet til den anden og skær kødet fra benene.

Vær opmærksom på at få knæskallen med af (den vil drille).

Når du har valgt at fjerne benene i låret kan du farsere dem eller fylde det med ost /krydderier, rulle det sammen og stege dem i ovnen.

 

Bryst

Brysterne kan lige som låret steges hele så du får sprød skind på dem, eller skæres til strimler som kan bruges i gryderet.

kylling-15-1

Uanset om du vil stege dem helt eller skære dem i strimler, så start altid med at skære inderfileten af.

kylling-18-1

Skindet på brystet er meget let at tage af. Du skal faktisk bare tage fat i det med fingrene og trække det forsigtigt af. Jeg holder altid brystet på plads med ryggen af kniven.

kylling-19-1

Når du har rykket skindet helt af skære du ned mellem skindet og brystet og skære vingen af.

Skind og vinge kan gå i suppen eller du kan lave en drumstick af vingen og/eller stege skind sprødt.

kylling-20-1

Brystet og inderfileten skæres i strimler hvis du ønsker det.