Seje madboller

1 ½ l Koldt vand
1 pk. Gær
1 kg. Durum mel
1 spsk. Salt
50 gr. Grahamsmel
900 gr. Hvedemel
1 dl. Olivenolie
10 l. Hæve kasse eller en ren opvaskebalje

Kom det koldevand og gæren i en skål. Ud rør gæren og tilsæt derefter durummelen. Rør det sammen.
Tilsæt salt, grahamsmel, hvedemel og rør dejen glat. (det er en meget våd dej, så du må ikke komme mere mel i end der står i opskriften. Når den er klar har den konsistens som havregrød).

Kom den ene deciliter olivenolie i hævekassen/baljen og smør rundt på alle sider. Lad den overskydende olie ligge i bunden.

Kom dejen i kassen/baljen og lad den hæve ved max 10 grader i et døgn.

        

Tag dejen ud af kassen på et bord med mel på. Dejen skal ikke æltes, men skæres i passende stykker og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag dem ved 220 grader i ca. 8-10 minutter.

Hvis bollerne slipper bagepapiret, er de færdige. For at være sikker kan du slå dem let i bunden. Hvis de lyder hult, så er de gennembagt.