Ramsløgsmayo

2 stk. Pasteuriserede æggeblommer

1 spsk. Havtorneddike (Der kan også bruges hvidvinseddike eller æblecidereddike hvis man har det i huset)

1 tsk. Salt

2 ½ – 3 dl Rapsolie

3 spsk. Tørret ramsløg

 

 

Hæld olien over de tørrede ramsløg. (Kan med fordel gøres et par dage før, så smagen kan nå at trække ud i olien).

      

Pisk æggeblommer, eddike og salt luftigt

    

 

Tilsæt olien i en tynd stråle imens man pisker, så æggeblommerne kan optage olien.

 

Hvis man hælder for meget olie ad gangen vil mayonnaisen skille.

 

Sørg for at ramsløgene kommer med ned i mayoen, da de har det med at bundfælde i olien efter et stykke tid.

 

 

Mayonnaisen kan laves med alle de slags krydderurter, som man har lyst til at prøve af.