Burgerboller eller Brød med syltede hvidløg, ost og tørrede tomater

800 ml vand

1 pakke gær

1 spsk salt

1 spsk sukker

100g rugmel

1500g hvedemel

2 spsk olie

 

Kom koldt vand og gær i røremaskinens skål. Eller en almindelig, skål hvis man ikke har en røremaskine.

Tilsæt rugmel og halvdelen af hvedemelet. Rør det sammen.

Tilsæt salt, sukker, olie og en fjerde del af hvedemelet.

Rør det godt sammen og tilsæt til sidste lidt efter lidt, den sidste fjerdedel af hvedemelet til dejen slipper skålen. Når dejen slipper stopper du med at tilføre den sidste hvedemel.

Sørg for at dejen bliver æltet godt igennem.

Tril bollerne og lad dem hæve på en bageplade i 1 ½ ved stuetemperatur.

  

Bag burgerboller ved 175 i ca. 15 minutter, eller almindelige morgenboller ved 175 grader i ca. 13 minutter.

Hvis du deler dejen i 3 dele og derefter deler de 3 dele til 9 hver får du 27 stk. morgenboller.

Hvis du vil bruge dejen til burgerboller, så deler du dejen i 2 og derefter deler du de to dele i 9 så du får 18 burgerboller ud af dejen.

Hvis du vil lave brød, så er der dej til 3 store brød.

 

Fyld til madbrød

 

Hak syltede hvidløg og tørrede tomater så groft eller fint som man ønsker. Tilsæt lidt marinade fra tomaterne og hvidløgene.

  

Tag en tredjedel af dejen og flad lidt ud og på smør tomater og hvidløg. Drys derefter pamasan (eller andet ost) oven på.

Ælt dejen så det bliver lidt fordelt i brødet. Sørg for at folde enderne ind en gang imellem (lidt tilfældigt), så det ikke kommer til at ligne en snegl inden i.

Lad brødet hæve i ca. 1 ½ time ved stue temperatur.

  

Bag det ved 175 grader i ca. 25 minutter.