Cheesecake med Oreos (Ikke bagt)

Ingredienser til ca. 15 personer

 

Bund:

3 pakker Oreo-kiks (af 154 gr.)

125 gram smør

 

Creme:

400 gram friskost

4 dl. Flormelis

4 dl. Piskefløde

 

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Chokolademousse

2,5 dl. Mælk

100 gram Oreo-Kiks

 

Topping:

 

2 dl. Piskefløde

Chokolade og bær

 

En springform på ca. 27 cm. i diameter (eller 10-15 små ringforme)

Bunden

 

Start med at smelte 125 gram smør over svag varme. Imens smørret smelter kommer du Oreo-kiks i en blender/foodprocessor og kør dem til grov smuldre. (Hvis du ikke har nogle af delene, så kommer du kiksene i en frysepose, lukker alt luft ud og lukker posen med en klemme/knude for enden af posen. Læg posen på et spækbræt og rul over pose med en kagerulle til alle kiksene er blevet til smuldre.

Når smørret er smeltet tager du det af varmen, og derefter kommer du Oreo smuldret ned til smørret og fordeler smørret grundigt.

 

Lige meget om du bruger store eller små forme og du vil have pæne kanter, så er det er god ide at beklæde siderne af formene med bagepapir (fandt jeg ud af). Så klip en lang strimmel af bagepapir og sæt den på indersiden af kanten. Papiret må godt gå op overkanten.

Det er ikke let at få hele kagen fra springformbunden over på det fad du vil bruge til serveringen, så du kan gøre det let for dig selv, ved at tage bunden ud af springformen og sætte den direkte på det fad du vil servere på. Når du fylder formen skal du bare være lidt forsigtig med at flytte på den.

Når du har sat formen på fadet og kommet bagepapiret langs kanten kan du fylder formen med Oreo smulderet. Pres det godt sammen i bunden, så smuldret bliver fast når du kommer den på køl bag efter.

Når bunden er kommet på køl går du i gang med at lave ostecremen.

Pisk friskosten med florsukkeret til det bliver en glat masse. Derefter pisker du flødeskummet til det bliver stift. Husk at stoppe inden fløden bliver grynet. Kom flødeskummet ned til osten og vend ost og flødeskum forsigtigt sammen til du får en ensartet masse.

 

Tag bunden ud af køleskabet og kom ostemassen oven på bunden. Sæt derefter fadet tilbage i køleskabet.

 

Lav chokolademoussen efter anvisningerne op brevet. Efter den er lavet knuser du de 100 gram oreo kiks og kommer i moussen. (kiksene bliver bløde i moussen så du behøver ikke at lave smulderet helt fint).

 

Tag fadet fra køleskabet og fyld moussen oven på ostemassen. Sæt fadet tilbage i køleskabet igen.

Der kan løbe lidt saft ud af kagen, det er helt normalt.

 

Hvis du laver kagen dagen før (hvad den kun har godt af), så kan du vente med at piske den sidste fløde du skal bruge til at pynte med, ellers er det det sidste du skal gøre ud over at pynte kagen.

Kagen var et stort hit på mit arbejde, så den kan varmt anbefales.

Leave a Reply