Kandiserede Roser

Rose2

Kandiserede Roser

Er du heldig at have en rose i sin have, så har du mulighed for at lave noget rigtigt sødt pynt til dine kager.

Kandiserede rosenblade er lidt tidskrævende, men let at lave. Du kan bruge alle rosers kronblade men hvis du vil have en rosensmag skal det være dem der dufter. Jo mere duft, jo mere smag.

Der skal bruges:

Sukker

Æggehvide                                           (er du bange for salmonella så bruge pasteuriserede ).

Rosenkronblade fra haven               (brug ikke dem fra butikkerne da de næsten helt sikkert er                                                                              blevet   sprøjtet med noget der ikke er godt at putte i munden).

Skyl rosen kronblade i en si og dub dem tørre i et rent viskerstykke. Nib det lille hvide stykke hvor bladet har siddet fast af da det kan smage lidt bittert og er lang tid om at tørre.

Pensel bladene med æggehviden og vend dem så i sukkeret før du lægger dem på en bageplade med papir. Vend dem med buen opad så bladet hviler på kanterne.

Tør dem i ovnen i ca 30 min. (Gerne med varmluft). Ved laveste varme (50 grader ca.).

Efter ca. 20 min. vender du bladene.

Når du føler de er tørre nok tager du dem ud af ovnen og lader dem køle af og eftertørre. Er du helt sikker på at de er tørre, kan du lægge dem i en kagedåse til brug senere.

Leave a Reply