Iscreme grundopskrift

10501638_10203574931751828_8040101884852996611_n[2]

 

Iscreme grundopskrift

 

2,5 dl. Fløde

2,5 dl. Mælk

1 vanilje stang

100 g. Sukker

4 Æggeblommer

Mælk, fløde og flækket vaniljestang koges op i en kasserolle.

Æg og sukker piskes sammen i en skål.
Mælkeblandingen hældes igennem en si og ned til æggeblandingen under omrøring.

Hæld her efter blandingen tilbage i den tomme gryde og varm op igen til blandingen bliver let skummende og tykner lidt. (Må ikke koge).

Hæld massen over i skålen igen da gryden hurtigt kan varme for meget og skille massen.

Lad stå og køle lidt af før du kommer massen i ismaskinen.

 

Denne opskrift er en grundopskrift som kan smages til efter behag.

Du kan komme en anden smagfuld væske i iscreme massen, men pas dog på sukker og alkohol indholdet da det sænker frysetemperaturen på ismassen.

Kaffeiscreme

Udskifte mælken med stærk kaffe og få en rigtig god kaffe is.

Hvidchokolade iscreme

Hvis du vil lave hvid chokolade is så skal du komme 60 gr. hakket hvid chokolade i den varme fløde/mælke masse og fjerner 30 gr. sukker fra opskriften.

Chokoladeiscreme

Hvis du vil have chokolade is så kom 50 gr. hakket mørk chokolade i den varme mælkemasse. Hvis du ikke er vild med stærk mørk chokolade så kom lidt mindre chokolade i massen.

Iscreme med Oreos

Kom de knuste Oreos i ismassen når den begynder at blive fast i ismaskinen.

 

Det er kun fantasien der begrænser mulighederne for en rigtig god gang is. Husk bare altid at regulere sukkerindholdet når du laver om på isopskriften.

 

 

 

 

Leave a Reply