Fødselsdagsboller

Boller1

 

(ca. 20 stk.)

50 g.    Gær

1/2 l.    Mælk

6 spsk. Sukker

1 tsk.    Salt

100  g. Smør

800 g. Hvedemel

Smelt smørret i en gryde med mælken. Tag gryden af varmen og rør gær ud i smør/mælke blandingen når den er fingervarm.

Kom de øvrige ingredienser i gryden og ælt dejen til den er blank og smidig.
Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den stå en times tid i stue temperatur.

Dejen formes til ca. 20 boller og sættes på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.

Pensel bollerne med æg og bage dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Er du i tvivl om bollerne har fået nok, kan du banke dem i bunden. Lyder de hule er de gennembagte.

 

 

 

Leave a Reply