Potato skins eller på dansk kartoffelskræller

 

Kartofler

Det er langt fra så kedeligt som det lyder..

Potato skins er en rigtig god ting fra USA hvor de er rigtigt gode til at opfinde hyggemad.

De spises enten som en snack eller som tilbehør til kød.. eller hvad man ellers kan finde på.

Du skal bruge:

4 Bagekartofler

250 gr. revet cheddar ost

4 spiseskeer olie

krydderier efter din smag

1 ½ pakke bacon i skiver

1 hakket rødløg (hvis du ikke er til løg og hellere vil bruge noget andet er det dig frit for)

1 lille dåse creme fraiche

Bag kartoflerne i ovnen som du ville lave ovnbagte kartofler.

Når kartoflerne er i ovnen steger du bacon til det bliver sprødt og lader det køle af på noget køkkenrulle.

Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle af til de bliver lune.

Når de er blevet lune deler du kartoflerne på langs og skraber kartoflernes midte ud, så der ca. er en halv cm. tilbage på skralden. (Gem det skrabede kartoffel i fryseren til en anden dag).

Pensel kartoflerne over det hele med olie blandet med krydderier og sæt kartoflerne ind i ovnen igen med bunden op ad og lad dem være der i ca. 7 minutter på 180 grader.

Efter de 7 minutter vender du kartoflerne om og giver dem til de begynder at blive brune i kanten (ca. 7 minutter).

Knus bacon og bland den med osten og det meste af rødløget (eller hvad du ellers har fundet på) og krydderier i en frysepose. (jeg brugte paprika og knust tørret chili)

Tag kartoflerne ud af ovnen når de er brunede i kanten og fyld dem med oste blandingen.

Sæt de fyldte kartofler ind i ovnen og lad dem være der til osten er smeltet og bobler.

Efter du har taget kartoflerne ud af ovnen, kan du pynte dem med creme fraiche og resterne af bacon og rødløg.

Velbekomme :o)

Leave a Reply